Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ευρώ…


Διάδωσέ το: | |

Credit Suisse: Καθοριστικές για το μέλλον οι προτάσεις για το ευρωομόλογο

Tις τελευταίες του μέρες περνά το ευρώ, τουλάχιστον στη μορφή την οποία γνωρίζουμε, υποστηρίζει σε έκθεσή της η ελβετική τράπεζα, Credit Suisse.Στην υποενότητα «Idea of the Day: The “Last Days” of the Euro» (Ιδέα της ημέρας: οι τελευταίες μέρες του ευρώ), η Credit Suisse αναφέρει ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της ευρω-ζώνης.

Βέβαια, όπως διευκρινίζει αυτό δε σημαίνει απαραίτητα τη διάσπαση της ευρω-ζώνης, άλλωστε, όπως εκτιμά, οι πιθανότητες «διάσπασης» δεν είναι πολύ μεγάλες αν και τίποτα δεν αποκλείεται.

«Το πιθανότερο είναι ότι η ευρω-ζώνη θα αλλάξει μορφή, η οποία είναι ήδη υπό συζήτηση», τονίζεται στην έκθεση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «η ΕΚΤ πλέον δεν μπορεί με τις παρεμβάσεις της να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά».

«Αυτό που αναμένεται όμως να προσφέρει κάποια ανακούφιση είναι οι προτάσεις της Κομισιόν αύριο για το ευρωομόλογο. Ήδη είναι γνωστό ότι θα υπάρξουν τρεις προτάσεις, οι οποίες μάλιστα είναι έτσι δομημένες που οι δύο από τις τρεις θα απαιτήσουν αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ», υποστηρίζει η Credit Suisse.

Όταν θα «κοπάσει» ο θόρυβος από τις προτάσεις της Κομισιόν, θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος η αποφασιστικότητα των ηγετών. Εκεί, σύμφωνα με την CS, θα πρέπει να αναμένουμε κάποια νευρικότητα στις αγορές, αφού μέχρι τώρα οι Ευρωπαίοι δεν έχουν δείξει την απαραίτητη ευελιξία στις αποφάσεις τους.
 [πηγή:http://www.newsbeast.gr ]

Follow my blog with Bloglovin
Ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επισκεψιμότητα